Автомобили > Генерално за Автомобилите

Задолжителна и не задолжителна опрема

(1/11) > >>

JasSum:
Што се поседувате во колата.
Не успеав да најдам што се е задолжително да се поседува во возилото, во случај да ве сопре полиција. Што надвор од тоа поседувате?

Прва помош купена за 100 денари? Или направивте комплет кој реално ќе ви помогне во случај на потреба.
Сајла за влечење?
Сет осигурачи и сијалички? Кои и од каде?
Алат? Што алат? Пп апарат беше обврска, но некои го имаа и пред да биде задолжителен.

MecheTo:
Мастики,влажни марамчиња,дигалка,резервна гума и клуч за тркала. :)

Kikac:
Имам прва помош секогаш, сајли за шлепање, кабли за палење, сет сијалички за сегде, дури и ксенон сијаличка си носам, пп апарат али само за надвор од Мк, дизалица и алат за менување ситни работи(тркало или нешто слично), флуросцентен елек...

Тоа е тоа

Allexxander:
Врска неам што носам :D Во ранец ми се стаени сите работи али еве тоа што знам дека иам: Рефлектирачки елечиња 2 комада, ветровка/наметка за дожд, сет сијаличиња средно, жмигавци, прва помош сет. Толку друго не ми текнува... Од она што не е законска опрема, резервни бришачи(оригиналните првите), крпа микрофибер, сет торскчиња кључеви, батериска лампа, чадор, мастики, кондоми, листови хартија и пенкалце и уште пар ситници.

И нормално, кај резервното тркало: дизалица, кључ за тркала и тоа навртката за закачување кука напред.

zlatkor:
Ја колку што знам под задолжителна опрема спаѓа:

Зелен елек
Прва помош
Сет сијалици
Сајла за влечење
Пп апарат - само за камиони и автобуси
Триаголник
 За зима:
Зимски гуми со мин 4мм
Соответни ланци
(Ако се вози низ град може и со летни гуми али пак ланци мора да се има)

За
И нормално резервна гума со сите елементи за менување


Sent from my iPhone using Tapatalk

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија