Пријатели на CARclub > Плимонт

МЕТАНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори

(1/16) > >>

plimont:


Deni:
Како се искуствата до сега? Дали од Плимонт сметате дека ова е иднината, односно дека ова е следниот чекор? Како оди полнењето на овој вид на гас? По која цена се наоѓа гасот? Како се одвива потрошувачката на гориво во однос на бензин/плин? Дали е возможно вградување во возила на бензин или треба да имаат претходна инсталација за плин? Дали се потребни два резервоари или може со еден? Дали има торусни боци кои одат на местото од резервното тркало?

Благодарам. :)

MartinAlfista:
По која цена и по која мерна единица се продава метанот?

MarceCvarce:
apsolutno neprakticno, so ova na sekoj 4 den treba na benzinska da biadam.

Dali ima ceni za rezervoari od carbon???

Deni:

--- Цитат: MarceCvarce на Октомври 19, 2011, 13:38:17 pm ---apsolutno neprakticno, so ova na sekoj 4 den treba na benzinska da biadam.

Dali ima ceni za rezervoari od carbon???

--- Крај на цитатот ---
Зошто секој 4 ден? Со најмалата боца треба да држи многу повеќе од 4 дена (над 300км?). Баш ме интересира колку се поминува според плимонт.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија