Модификации > Тјунинг

Исклучување на DPF филтер, без последици - можно е или не ???

(1/15) > >>

djidji:
     Честопати се прашуваме дали на некои од поновиве дизелаши може да се исклучи DPF филтерот (Diesel Particulate Filter), кој знае да предизвика многу главоболки, како и генерално намалена снага на возилото ... Знам дека имало многу обиди, но новава технологија е некако се „позезната“ за вакви експерименти, поготово што овие возила се прилично скапи, а Јапанците за да ги постигнат Еуро нормите „милуваат“ да ги инсталираат, па добро, кој може да се бори со напредната Јапанска технологија ???
     Е, па замислете има некој, а ко би други - него Балканац :) Еве ви еден пример за тоа:

djidji:
Во врска Мазда 5-6 Дизел 2.0 ЦД - ДПФ исклучување, еве го коментарот:

Revochip je jedini servis na nasim podrucjima koji Vam moze ponuditi uspesno resenje problema sa DPF ( Diesel Particulate Filter ) na Mazdinim dizel modelima. Testirana je jos jedna Mazda 6 2.0CD pristigla iz Italije sa aktivnim DPF problemom i reduciranom snagom motora. Nakon softverskog iskljucenja DPFa u motornom racunaru i uklanjanja samog DPFa iz izduvnog sistema, auto ponovo ima fabricke performanse.

google:
BRAVO...

djidji:
WEB Update

http://www.revochip.com/

MecheTo:
Ке му го најдат лекот,изгор скап е

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија