Автор Тема: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020  (Прочитано 27871 пати)

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #210 на: Октомври 21, 2021, 16:32:17 pm »
@bear  Апдејтирано погоре - 287 + ДДВ = 338 денари :)
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #211 на: Ноември 13, 2021, 20:14:13 pm »
Денес ставен зимскиот сет на гуми, 10.723км, со летниот сет поминато 7.063км.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #212 на: Ноември 30, 2021, 10:50:53 am »
Денес пробани зимските, на стража и на пресека, добро држат :)

Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен DarthJe5us

 • Авиону, сломићу ти крила..
 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 19801
 • (•_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #213 на: Ноември 30, 2021, 16:06:37 pm »
Што ти свети на шалтабла? Исклучено есп?

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #214 на: Ноември 30, 2021, 16:58:04 pm »
Системите за пролизгување, стабилност... се активираа само ако стегнев многу на гаста. При нормално возење мирни беа.
Ова е front assistant-от прекина со работа, предницата се затрупа со снег плус замрзна.Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 11926
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #215 на: Ноември 30, 2021, 17:25:24 pm »
Jesus ...

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #216 на: Ноември 30, 2021, 17:29:18 pm »
@Carpathian Lord ова остана после возење 80 км, од Гостивар, без снег со поголема  брзина... иначе ко снешко беше. После стража надолу, уште повеќе врнеше.
2 пати застанував да ги чистам бришачите од мраз. Собираа снег, лепеа, се топеше и мрзнеше на нив и почнуваа лошо да бришат.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 11926
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #217 на: Декември 01, 2021, 00:16:39 am »
Абе ти Сибир да не отиде не Охрид 😅😅😅

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #218 на: Март 26, 2022, 16:43:22 pm »
Денес вратен летниот сет 18"ки, на 15.393км
Со зимските (Bridgestone Blizzak LM005) извозено 4.670км. Возено на снег, мраз, вода... без никакви проблеми, пролизгувања... Позитивно изненаден како убаво држи во сите временски услови.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #219 на: Март 27, 2022, 18:21:25 pm »
Пролетно перење ;)
 


Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #220 на: Октомври 06, 2022, 22:05:31 pm »
Денес направив промена од AndroidAuto на CarPlay.
Прв печаток доста позитивен, веќе не ми треба кабел за поврзување,  прави поделба на екранот, пример од една страна си е google навигацијата, од друга страна си е спотифај…
Плус новиот телефон подржува безжично полнење и сега воопшто не ми треба кабел за поврзување.

Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #221 на: Ноември 11, 2022, 12:00:00 pm »
Направен втор сервис, вкупно поминати 21.773км (11.956км од претходен сервис).

Сменето:
- Улје 4,7л LL IV FE - 3.947;
- Штопна - 334;
- Филтер за масло - 828;
- Филтер за воздух - 1.586;
- Филтер за полен - 2.161;
- Работни операции - 1.391;
- ДДВ (помош за државата) - 1.844
Вкупно: 12.093 денари.

Променети и некои држачи/гумици на 5та врата, некоја акција за промена од фабрика.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #222 на: Ноември 28, 2022, 21:43:14 pm »
Ставен зимскиот сет на 22014км.
Со летниот поминато 6621км.

Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 11926
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #223 на: Ноември 29, 2022, 11:01:21 am »
Бев и јас ми сменаа гумици на петта врата и кабинското светло.

Отсутен R2D2

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 310
Одг: Skoda Octavia 1.5 TSI, Style, модел A8 2020
« Одговори #224 на: Ноември 29, 2022, 11:30:25 am »
Со кабинското светло сум немал проблеми, тие не спомнаа за негова промена, јас не ги прашав ништо...
Незнам дали било проблем на сите возила или само на одредена серија... како и да е, има време уште 3 години да покаже проблеми ако има :)
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html