Автомобили > Техничко Одржување

Прашања и одговори.

<< < (2115/2154) > >>

brewster:
Дали некој користел/има искуство со ова: https://carbox.mk/product/zasita-za-kederi-sonax-499100/

Демек превентивно да ги замачкам кедерите, во случај да стегнат студови ... или да не шљапам, да не напраам некоја поголема беља  ;D

Мислење?

Deni:
Неможеш да направиш беља. Тоа е слично како глицерин и овозможува гумата да не замрзне за вратата, и по можност да ја скинеш или да не можеш да ја отвориш вратата. Фино ако направиле попрактично решение, верувам има за неколку коли во пакувањето.

brewster:

--- Цитат: Deni на Декември 08, 2021, 10:14:37 am ---Неможеш да направиш беља. Тоа е слично како глицерин и овозможува гумата да не замрзне за вратата, и по можност да ја скинеш или да не можеш да ја отвориш вратата. Фино ако направиле попрактично решение, верувам има за неколку коли во пакувањето.

--- Крај на цитатот ---

Фала Дени. Пакување е како поголем кармин негде ... туку, дали е доволно да се нанесе еднаш, или треба да се обновува на некое време? Да знам да си зачувам, да не идам по комшии да им нудам гратис  ;D

Deni:
Не сум го користел ова, ама би требало да е доволно за една зима.

Diesel:
Силиконски спреј ти е подобра, поверсатилна и поекономично варијанта.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија