Автомобили > Техничко Одржување

Прашања и одговори.

(1/2224) > >>

Deno:
За да не се отвара за се и сешто теми овде може да се прашува за одредени ситни дефекти и решенија.

Со што да го исчистам степ моторчево?

Simo - Carrier159:
Brake Cleaner.


onak:
или ке го бараш под името bremnsen... напрскај со тоа и ако имаш можност после 10 секунди дувај со компресор... поубаво ке го исчистиш...

ако не тоа, тогаш, накисни го во нафта или фамин или глицерин.. остави пола саат и со крпче-четка мала (може и за заби стара) трљај убаво...

Deno:
А дали може да се оштети од чистењето и после да не функционира како што треба?

nsx-r:

--- Цитат: Simo - Carrier166 на Февруари 01, 2015, 17:52:14 pm ---Brake Cleaner.
--- Крај на цитатот ---

Нaјбрзo и нaјефикaснo

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија