Општо > Техника и Опрема
Совет за бела техника
Macedon:
Здраво дечки! Пробав да најдам некоја ваква тема ама неможев. Или нема или јас не ја заприметив.
Е сега како што си пишува во насловот ми треба совет, или искуство околу бела техника. Реновирам стан и сега гледам шпорети, клими, релни, машини за перење и тн. Цел град го сврте, бев во нептун, техномаркет, сет тек, агротехна, горење и некои ситни продавнички за бела техника и веке главава незнам кај ми е, све ми е измешано. Највеке ме интересира квалитетот и издржливоста на производот, односно трајноста на истиот.
Е сега да бидам попрецизен барам плотна (стаклена) со комбинација, 2 плин 2 струја;
Вградлива релна,
Машина за алишта( по наредба девојка ми ) :) да е 7+ кила и над 1000 вртежи,
Па ако имате било какво искуство или совет, споделете, бидејки веке која марка и да гледам веке се ми е исто, на форуми едни де се жалат од еден производител, други го фалат.
Па тотално сум збунет.
Секој совет и искуство се добредојдени
Tischläufer:
Брат, јас бев во твоја кожа пред две години. Бев во истите тие продавници. Дадов екстра пари ко демек ќе дадам повеќе пари ама ќе купам поквалитетно.
Со сета чест кажуивам дека квалитетот на таа роба која ја декларираат како поквалитетна е срање. Се е тоа едно големо срање. Сименс, Бош, Беко... се е тоа срање од квалитет.
Vlatce-Vectra:
Eventualno gorenje ima momentalno akcija so 5 godini garancija...Ja se tokmev za masina za perenje mislam deka agrotehna ima ubavi ceni davaat na rati imase edna 16.000 taka nesto bese masina slim znaci potenka nego standardnive so uslovi sto gi diktira devojkati..
Edino so gorenje mozes da bides siguren deka naredni + 10 godini kje imas servis i najvazno rezervni delovi za drugive neznam..
Samo eden sovet zemi poprosta masina nemoj od ovie digitalnive deka od najmala vlaga otide display i programator a delot kosta skoro povekje od cena na pola masina.
Macedon:
Гледав во горење имаше една машина модел w8543 редовна цена 22000 а ако ја плтиш во кеш 18500, со 5 год гаранција, и не е некоја со допир и тие срања, обична со дугмиња. Работата е што по форуми и по луѓе слушам горење машините скокале многу, а други па ги фалат, истото важи и за другите производители
Kozanostra:
--- Цитат: Macedon на Декември 17, 2014, 21:11:29 pm --- Работата е што по форуми и по луѓе слушам горење машините скокале многу
--- Крај на цитатот ---
Па има решение ќе ја заврзиш и нема да скока ...... :)
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија