Општо > Игри за PC и конзоли

Игрици од наше време !

(1/40) > >>

RikiRulz:
Темава, ја отворив... за игриците од наше време... да се подсетиме на времето од пред 15-20 години...

Кој ги ја памти играта со мајмунчето токи, онаа со старчето со секирчето... и други...

И дај помагајте, кој ги има или ако најде торент, да ги пушти тука за да си ги симнеме...

Tischläufer:
Не знам за кое мајмунче збориш ама старчето се секирчето мислиш ваљда на Prehistoric ?

Sportex:
Шо да речам ја шо си играв на Спектрум +3 ... :(

Tischläufer:

--- Цитат: Sportex на Август 15, 2011, 12:20:40 pm ---Шо да речам ја шо си играв на Спектрум +3 ... :(

--- Крај на цитатот ---
И јас играв на Спектрум: PacMan, Bruce Lee, Boulder Dash, Formula 1, Onaa so crvot sto jade i raste, Cosmic Kanga, Duck hunt, ako m itekne uste nekoja ke pisam

На PC имам играно све живо. Прво имав 8086 na 8 megaherzi i 1Mb RAM so monohrom monitor, psle zemavme AMD 386DX 40 so 4 MB RAM, pa go kaciv na 8MB RAM, posle imav 486 DX2 na 120 MHz, p aimav Pentium 166MMX so 16RAM, pa imav AMD K6-2 na 350 MHz, pa skoknav na Socket 478 Celeron na 1,7 so 512 RAM, pa posle imav Celeron na 2,4, pa skoknav na Prescott na 3,0, pa na Pentium D 3,0, pa od togas navamu sum gi imal SITE mozni Core 2 Duo, I3, I5, momentalno imam I3-2100 Sandy Bridge a na laptopot imam I7 -720M

RikiRulz:
Не не... коа ке види осмица ке му текне...

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија