Автомобили > Генерално за Автомобилите

Олдтајмери..

<< < (2/540) > >>

DasAuto.:

--- Цитат: DARK MK1 GTI на 03 Ноември 2012, 00:23:12 am ---Znaci ako imas zelba i sakas da rabotis , zemija kolava, ovaa kola treba da otide vo race na prav covek a ne nekoj da ja zeme i da ja propleska, pred se treba da imas slobodna garaza kade da stoi da ne bide na otvoreno , a potoa se znae restavracija .za delovi sigurno nema no se naogjat .... ne e toa strasno , ti imaj zelba i paricka se ke se sredi

--- Крај на цитатот ---
Реално моментално имам желба но паричка да почнам не..ама да го купам да...за почеток можам да го земам и да го заштитам од дождови снегови итн...па здравје 2013-4 да го средам со сите недостатоци ако веќе ги има...би ставил нова боја и замена на сите оштетени делови.

DasAuto.:

--- Цитат: Dean на 03 Ноември 2012, 00:25:13 am ---овој Datsun колку што знам е претходник на nissan bluebird, најдобро да си провериш што од делови би одговарале, зошто кај нас сеуште може да се најде по некој bluebird во возна состојба, значи има делови за нив. Во секој случај интересно количе, јас би ти препорачал да го земеш, греота е да заврши за старо железо. Побарај му го поклон на дедо ти, можда ќе му биде мило што сакаш да ја спасиш колата.

--- Крај на цитатот ---
Истото ми го рече и Nikolaben..во врска со поклонот..би му се понудил за така...а и да не ми го даде поклон би му фрлил некоја стотка без проблем оти навистина мислам дека вреди колава.до пред 5-6 години редовно ја возеше...

Dean:
не знам за овој модел, но bluebird-от е практично неуништлив, со моторот не би требало да имаш проблеми. За каросеријата и ентериерот ќе ги средиш без проблем, само провери да не фали некоја лајсна ретровизор, некоја рачка или инструмент од ентериерот, тие делови е невозможно да ги најдеш. Дедо ми имаше Chrysler sunbeam или Hilman Avenger, зависи за кој пазар беше колата, дете бев ама уште се сеќавам на кожните седишта и махагон таблата, го продадоа за смешни пари и на крај заврши за старо железо, уште ми е жал за таа кола, затоа земај го датсунот и полека среди си го за после некогаш да не ти биде жал.

DasAuto.:
Колку што се сеќавам пред 2-3 години кога бев на гости кај роднинава го гледавме баш го прашував и ми кажа дека е исправен и дека фали само регистрација.....од тогаш како што знам не е мрднат од местото..дали е запален или не незнам....ќе му спомнам на татко ми утре за идејава па ако се нафати ќе одиме да го видам подетално...пред 6-7 месеци пропуштив добар Passat Dasher Coupe доста забатален ама стар модел и тој се уредуваше ама ете не спомнав и се даде во одпад инаку ќе го лапнев без пари.

Deni:
Дали знаеш што мотор има? Можеби е шестак или V6?

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија