Автомобили > Генерално за Автомобилите
Олдтајмери..
Peconi:
ЗИМАЈ !!!! Битно е да ги има сите детали. Фарови, штопови, лајсни, ретровизори, раткапни и такви ствари. За подвозје и мотор не се секирај се комбинираат од други коли.
Делови ќе бараш преку луѓе, ја последно за бемвето земав од Македонска Каменица :)
kimi makedonski:
Незнам зошто сите стравуваат за делови. Јас се изненадив кога во продавница најдов оргинал држач за поклопецот на резервоарот за кадетот кој инаку е посебен веројатно знаете како е тоа кај тој модел. Така да има и делови ич да не му се секираш. Досега се што ми требало сум наоѓал релативно лесно и не многу скапо. Цел алансер за 1500 денари со работна рака, брава и слично што сум сменил.
Peconi:
Опелите се возеле повеќе и нормално е да ги наоѓаш полесно деловите. Јас имам проблем за бмвто многу тешко се наоѓаат а и да најдам не ги продаваат.
Во источна мкд има еден куп заостанати делови по гаражи и затворени продавници
Untak:
Еве едно линкче за финансиската исплатливост при инвестирање во олдтајмер: http://visokioktani.mk/mk/articles/aktuelno/oldtajmeri-obichno-hobi-ili-isplatliva-investicija
Peconi:
Во принцип е така али кај нас тоа ич не се цени.......сите ќе ти викаат дека собираш кршеви
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија