CARclub.mk ФОРУМ > Возила на Членови

Kia Sportage 1.6 T-GDI First Edition - 2022

<< < (20/25) > >>

Ordevski:

--- Цитат: MAPJAH на 15 Ноември 2023, 21:07:08 pm ---Ти си мојот омилен геј! Да не му ја расипуваме темата на човекот. Љуби брат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Крај на цитатот ---
https://www.instagram.com/reel/Cy-l8UFxNL-/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

На тема геј :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

@ILE@:

--- Цитат: Tony на 15 Ноември 2023, 16:39:46 pm ---Те заебавале досега сензорите за притисок на гумите?

--- Крај на цитатот ---

До сега сум немал мака нити со овој новиов модел, нити со стариот модел на Спортаж што го имав. Никогаш не ме зафркавале сензорите за притисок на гумите.

Carpathian Lord:

--- Цитат: MAPJAH на 15 Ноември 2023, 12:25:48 pm ---Кажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.

--- Крај на цитатот ---

Куешчн: Зошто се замарате со потрошувачка на масло на нова кола? 7 години гаранција имате барем на мотор, нека им ја мислат тие. :)

Шкодата еве 3 и пол години ја имам, немам отворено хауба, не па да проверувам ниво на масло :D

@ILE@:

--- Цитат: Carpathian Lord на 16 Ноември 2023, 09:46:30 am ---
--- Цитат: MAPJAH на 15 Ноември 2023, 12:25:48 pm ---Кажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.

--- Крај на цитатот ---

Куешчн: Зошто се замарате со потрошувачка на масло на нова кола? 7 години гаранција имате барем на мотор, нека им ја мислат тие. :)

Шкодата еве 3 и пол години ја имам, немам отворено хауба, не па да проверувам ниво на масло :D

--- Крај на цитатот ---

Зошто кога ќе тргнеш на долг пат и ќе ти светне сијаличката дека е ниско нивото на уље а немаш со себе да дополниш, нешто што навистина ми се има случено. Дополнително, со постариот модел кога неколку пати рекламирав во сервис додека сеуште беше под гаранција, секогаш се вадеа на муабетот дека тоа е толерирано и од производителот, дека тој мотор е познат дека троши уље и дека од производителот не прифаќаат отворање на мотор и средување на вентилите и се што пропратно треба да се замени. 

Настрана, штом помина гаранцијата, ги прашав дали може да се среди проблемот, на што потврдно ми одговорија и добив понуда од 2000 евра за ремонт на моторотот кој би требало да го среди тој проблем.

kimi makedonski:

--- Цитат: Carpathian Lord на 16 Ноември 2023, 09:46:30 am ---

--- Крај на цитатот ---

--- Крај на цитатот ---

Со твојата експолоатација примеров е невалиден. Едноставно ти не ни стигаш до 10к годишно па да биде релевантно дали колата троши масло. Исто како јас сега да кажам дека не се замарам со кадетот дали троши масло иако е 50 годишна кола бидејќи минувам со него само 2к километри годишно и менувам на година масло.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија