Автомобили > Генерално за Автомобилите

Нови летни гуми

<< < (77/78) > >>

Power to the people:
Повеќе од 12месеци не сум сретнал јас гаранција на гуми, дури и не очекувам ништо од неа, освен ако експлодира првата недела сама од себе, па ај ќе одам ќе се расправам...
По три години да бараш е тоа е комедија.  ;D

--- Цитат: kimi makedonski на 17 Мај 2024, 12:28:43 pm ---
--- Цитат: Power to the people на 17 Мај 2024, 11:53:29 am ---Nokian две летни гуми ми се најнови од 2019-та и тие се најиспукани по нагазна површина и еве од годинава странично почнаа.
Од Нокиа отсега само телефони...

--- Крај на цитатот ---

Па реално 2019 до сега 5 години супер издржале. Кај мене пирели p7 од 2022 година веќе се за смена. Но имаат накај 35к поминато така да ова им е последна сезона.

--- Крај на цитатот ---

Еве изброив околу 33к сум поминал, само малку сум разочаран од изгледот, оти на иста километража зимските Континентал во 10 години, нано пукнатина немаат.
Тојо 2015та подобри се од Нокианот, а тие се на 40к.

Палете го огнот, со бајати гуми возам.  ;D

JezuzNoChill:

--- Цитат: BraneMKD на 17 Мај 2024, 08:54:23 am ---МотоЦентар ставиле цени на сајтот, WOW, колку ли беше тешко... Колку нашиве фирми отвараат сајтови и за секој производ барај понуда на мејл или телефон. Им текна дека може и да стават цени.

--- Крај на цитатот ---

Мислам дека не се тие цените сепак, пред нова година прашував за цени и беа 10% поефтини од овие на сајтот.

nikola_bb:
Motocentar na 3 javuvanja 3 razlicni ceni sum dobival. Epten se profi....

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Mikius:

--- Цитат: kimi makedonski на 17 Мај 2024, 12:37:16 pm ---
--- Цитат: zeroSignal на 17 Мај 2024, 12:34:45 pm ---Гуми со поминати скоро 30.000 километри не биле нови. Ни од далеку. А дека попуштиле жиците - може да попуштиле. Ама да бараш гаранција после 3 години и поминати безмалку 30.000 километри - не знам кој би признал.

--- Крај на цитатот ---

30 до 40к е максималниот опсег на употребливост на една гума. Не знам за какви рекламации збориме тука.

--- Крај на цитатот ---
Попрво би рекол оптималниот, не максималниот.

Но сепак многу зависи и од комбинација на км со временски период, така да генерално со помала километража до 7-8 години, над тоа само според знаци возење, или 10 испод.

Jimny:
Батко Мики се надевам дека си добро? ке се надополнам со тебе  има гуми и по 10 години шо тераат не зависно колку км има поминато со нив и во какви услови , реално квалитетот на гумите последни 5-6 години е мн намален не зависно за кој бренд станува збор ласа е најужас

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија