Автомобили > Генерално за Автомобилите

Увоз на бандаши и гуми

(1/4) > >>

darko mk5:
Дечки. Имам купено неколку пара бандаши со гуми кои треба да ги донесам во мк. Бидејќи не успевам да најдам камион што може да ми заврши работа, сакам да знам дали до сега сте имале можност да се ебаате со царина за тие ствари и што фрки сте имале. Конкретно увозот е од Англија.

Доколку има некој што може да помогне со транспорт ќе поделиме по некое пиво/услуга/кеш:)

Carpathian Lord:
Мислам бандашите може да ги внесеш, ама гумите не знам. Нели има правило дека не можеш да внесеш гуми.

Мада ги гледам во Битола има неколку души шо продаваат половни гуми од Грција :)

Дибидус:
Опција бр.1: Повикај пријател.

Бидејќи имаш повеќе пара бандажи и гуми сумата од 350 евра е надмината и за да не плаќаш царина најди некој што ќе ти заврши работа да ги внесеш. Работа најдобро ќе ти завршат жацото на премин, цариникот, некој од шпедициите или некој што познава еден од овие.

Опција бр.2: Легално, џа или бу.

На влез може ќе те прегледаат а може и да ти се посреќи и да те пуштат без преглед. Имај на ум дека ако гумите се половни нема да ти дозволат да ги внесеш, освен под опција бр.1.

darko mk5:
Неам пријател од енглеска :)

Неам проблем да се носат пар по пар доколку би имал помош од пријател.

Немам опција сам да си ги земам пошо ретко ме води патот во англија...
Гумите се нови и се монтирани на бандашите, но немам документ дека се нови... џабе се чисти кога нема документ за нив.

ако некој... има пријател... :)

Carpathian Lord:
Најлошо што можи да ти се случи, да те натераат да ги вадиш гумите на граница и да ги фрлиш.

Е сеа, не знам не сум експерт за увоз, ама можеби ќе можеш да ги увезеш како резервен дел (половен).

Како и да е, еве ова нека служи како bump, ако некој знае.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија