Автомобили > Генерално за Автомобилите
Квалитет на горивата во МК
djidji:
Јас преферирам полнење на Лукоил, ама пошто у близина на Карпош нема нивна пумпа, принуден сум да експериментирам (иако не секогаш сум задоволен и од Лукоил). На Пуцко Петрол (Окта) на Партизанска порано беше ОК, сега..., на Илинденска Мак Петрол (новата) бев исто задоволен, сега ... незнам, никој не е репродуцибилен, тоа е проблемот! Си реков ај да пробам на таа кај Фершпед, чим таксисти и остали ја фалат... од еднаш педер не се стануа :)
Инаку, возам исклучиво на 98 (пошто нема 100), така ми е препорачано после ремапот. Дополнително користам и Октан бастер, да дојде до околу 102 октани. Има разлика, а и во упатството пишува да се користи гориво со највисок октански број, иако имам nock sensor и автоматски ми се подесува (пред)палењето према горивото. Заклучок: Ако не знаш шта је боље - купи скупље ! :D
Filip:
Во кавадарци...на Гала..поранешна Црна Река...ислклучиво се носе гориво од JETOIL солун.......скоро 8 месеци......горивото е фантазија......гледам сите познаници што ми се ..се префрлиа таму.......
maci:
дали некој знае кога ќе ги покачат пак цените на бензинот и дизелот?
со лошата ситуација во муслиманските земји кој се извозници на бензин муабетот е дека ќе се качи цената.
имате ли некакво инфо или прогноза што би било?
DENDE - ARTEONED:
Naftata na svetski pazar veke kaci, iako Libija drzi samo 2% od svetskiot vkupen pazar.
Ne bi trebalo da se poskapi zasto 2% se minorni, i ova poskapuvanje e samo shpekulativno mislam, nekoj se obiduva da ja iskoristi situacijata za pogolem profit ; >:(
Naftenite kompanii se mnogu iskusni vo shpekulaciite so cenite, a i imaat mnogu pari pa mozat da si dozvolat da vrabotat iskusni ekonomisti i brokeri koj znaat da igraat na pazarot.
Samo videte kolku vreme im trebase na elektricnite avtomobili da se probijat.
Duri me cudi i faktot deka voopsto i sega se probivaat. ??? Kako ovie naftasive dozvoluvaat e navistina iznenaduvacki.
marjanot:
Да ама Либија држи 80% од Европскиот пазар, најмногу Италија, па Франција, Германија...
Промената се прави во понеделник на 28-ми, а цените важат од наредниот ден, т.е. 12 по полноќ.
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија