Автомобили > Генерално за Автомобилите

Увоз на возило - Генерални прашања

(1/4) > >>

TheErminK:
Дечки и девојки, се мислам да одам до Холандија (имам роднини) и да си доведам до тука едно убаво автомобилче за 2000-2500 евра па да си го преведам и све тоа... само ми кажаа дека имало некои нови рестрикции околу Еуро 4 ... може ли некој подетално да ми објасни и во глобала дали е добра идеата или не се исплати одењето до таму и целиот процес ?

Генерално се интересирам за некое Ауди дизелче :)

Благодарам ! :)

Bokica:
Стара тема, но најсоодветна - Знае ли некој да ми каже колку одприлика (грубо) би чинеле давачки за голф 5 гти дсг 2005- 06 то годиште, солидно опремен (фарови со лупа, греачи на седишта, автоматска двозонска клима, команди на волан за радио, сензори за светла и за дожд итн.)
Релативно старо возило е што би било ај да кажам "предност" барем во пресметкава за давачки.
Цена на ново возило според интермец била ~ 32к
Според новиов калкулатор на царина, само новите давачки за CO2 вика дека се околу 490 евра.
Е сеа, колку одприлика би излегла вкупната цена до регистрација ?

Коментари у стилот на миле дека е старо, извозено и е вњ ѓубре - стварно не се потребни, ама ич ;D

MartinAlfista:
Типувам на убаво заокружена сума од 2000 евра.

Има 5ки ГТИ на наши таблици по огласи, можда подобро од овде да земеш за да скратиш на бирократија?

Bauer:
Ако речеме дека на каталог ќе ти излезе оваа цена  https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=298939757&utm_source=sharedAd&utm_medium=android

I found this offer at mobile.de:

Volkswagen Golf 2.0 TDI DSG Individual
First Registration: 02/2005
Mileage: 199.999 km
Fuel: Diesel
Power: 103 kW (140 Hp)

Price: €3,699

3600+490 загадување поранешна акциза

Округло на 4000 со ценкање

+ 5% царина
+ 18% ддв
=конечна цена 5000 еур

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Bokica:

--- Цитат: MartinAlfista на 25 Мај 2020, 02:06:03 am ---Типувам на убаво заокружена сума од 2000 евра.

Има 5ки ГТИ на наши таблици по огласи, можда подобро од овде да земеш за да скратиш на бирократија?

--- Крај на цитатот ---

Тука негде се и моите типувања.
Иначе 5ки гти кај нас во моментов има само 2, едната е тетовска за 6700 огласена и некако ми е сумљива барем по слики.
Другата е штипска : https://www.shorturl.at/kuBQ0 и според огласов очекувам да одвали некоја ретардирана сума, меѓутоа тоа се само мои претпоставки, уште не сум се ни јавил ;D

@Bauer Јасно ми е, природно на секој му доаѓа коа станува збор за Гољф, да помисли на теДеи ;D али барам строго ГТИ, сепак фала ти за грубата пресметка ;D ;D

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија