Општо > Автомобилски и Мото-Спортови
Ayrton Senna - Аиртон Сена [1960 - 1994]
RikiRulz:
Сега од младиве, кубица ме изненади пред 2-3 години(но само на некој трки), хамилтон пред 2-3 години го удри слава, алонсо нема среќа,а во Фетел гледам голем потенцијал, и како наследник на Шумахер и компанија
Deni:
Шумахер со колку дубари се послужи во животот, другите може да сањаат за тоа... Заради недозволениот трекшн-контрол имаше предност на трката кога загина Сена. А сега се дознава дека сите знаеле за тоа, како јавна тајна. И милион други, на прв поглед, неприметливи стварчици. Тој беше способен да зема титули и без лажење. Можеби не 7, ама доволно. Сепак...
Chlink:
Да бе да, секогаш ќе биде вака онака, откако почна да го јаде од вилиамс молеше да го земат заради некои модификации на болидите, затоа што го јадеше од прост, кога влезе во вилиамс ништо не му чинеше, се нешто болидот беше крив, и на крај шумахер бил крив, опрајтесе малце, дечкото има 7 титули, какво мамење какви бакрачи, мораше сам да се трга за да можаддругиве малце од малце да се провозат. Ден денес да го стават во подбриве болиди салата има сите даги прави и ова исто така е јавна тајна, затоа никој за него нит коментира нит мрчи муда. Тоа што им направи во Канада беше само да им покаже да не се курчат многу многу и повторно ги пушти децата да се играат, но и тоа го направи со памет наместо вебер батон го пушти. Еј да земеш 2 и 3 болид од еднаш да ги јадеш, одамна се нема тоаслучено во формула 1.
Ima[e i nekoj drugi preticuvanja ali ova e krajot:
Kalimero Nema Pravda:
--- Цитат: Deni на 22 Јуни 2011, 01:30:54 am ---Шумахер со колку дубари се послужи во животот, другите може да сањаат за тоа... Заради недозволениот трекшн-контрол имаше предност на трката кога загина Сена. А сега се дознава дека сите знаеле за тоа, како јавна тајна. И милион други, на прв поглед, неприметливи стварчици. Тој беше способен да зема титули и без лажење. Можеби не 7, ама доволно. Сепак...
--- Крај на цитатот ---
Формула 1 брате е спорт каде 100 страници украдени од тимот на Ферари коштаа казна од 100 милиони евра, дисквалификација на тим и договор со единствениот конкурент за оставање на титулата на некој од нивните возачи. За ова знаев и бев сигурен во тоа пред многу мои комшии кои се двапати постари од мене кои се кладеа со мене, ја тврдев дека е наместено и кими ке освои додека они кој за хамилтон кој за алонсо навиваа. И на крај ја искочив во право и туку така на Хамилтон во Кина Бразил и каде не му се гасеше моторот, Алонсо се извртуваше или што не. И Кими на крај беше шампион. Што се однесува до Шумахер тој е легенда во прав смисол. Додека возеше имало шампиони значи, тоа го гледаме сега како Батон е мегу главните а каде беше додека Шумахер возеше или Маса или пак Раиконен кој едвај успеа и ред други возачи кои допрва ке дојдеа. Шумахер беше премногу добар за сите нив и самиот Ирвин и после сите клевети кон Шумахер си призна во 2010 после скандалот со Алонсо и Маса дека сепак сакале некеле Шумахер ке го пропуштиш бидејки беше побрз од мене по секунда ипол во круг, го цитирам Ирвин. Шумахер не е чист како солза, но никој истотака не е. Уште еден интересен факт е што Аиртон Сена пак е возачот кој во историјата на Ф1 имал најмногу допири со шампиони или возачи од среднината на колоната. Сена и така освои и титула. Но воопшто не го окривувам и јас исто би изреагирал! Поминал и он низ толку многу неправди, и верувам во правдината и причините на Сена, исто како и во Шумахер. Хакинен ? Кога сме кај тоа ривалство зашто Хакинен се повлече ? Со кое образложение? Му се родила керка или син не ми текнува. Па што? И Шумахер имаше дотогаш 2 деца од по 7 - 11 години па љубовта кон Ф1 не згасна. Тоа е желбата тоа е тоа што ги прави и разликува големите од обичните. И не тие 7, Шумахер ке имаше 10 титули доколку не скршеше нога 99, доколку Култхард во 98 на Спа не му поднамали брзина за да Шумахер се збрца позади. Се секавам како вчера да беше кога ја гледав на градиште плажата, бев мал и во денешно БУРЕ седевме и гледавме сите љубетели на Ф1. Доколку не сменеа 100 правила само за да се прекине досадната доминација на Ферари и Шумахер. Во 2004 додека Шумахер играше голф со Франц Бекембауер некој работеше на болидот и дојде времето кога таа доминација прекина :/ нема никогаш да ја заборавам неговата последна победа во Кина! И како дојде до таа победа! Се радував како мало дете! Последен пат така се радував на титулата на Фетел за кој мислам дека е единствениот за кој после Шумахер би можел со иста страст да навивам.
http://brainiedeal.files.wordpress.com/2010/04/fd001.jpg
NetworX:
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија