Општо > Автомобилски и Мото-Спортови
Ayrton Senna - Аиртон Сена [1960 - 1994]
Sportex:
Сега кога гледам пак пак ми е шубе...
Chlink:
Мал бев но памтам, пред се заради брат ми, он како мрднат ги гледаше сите трки па од после симулиравме со колички како била трката и кој како и кого претркал, убави спомени од мојот живот, иако уште од тоа време бев за Шумахер(уште ја памтам и количката со која беше шумахер а со која сена на брат ми нај омилениот возач) тој беше причината поради која престанав да гледам формула еден, веќе не беше интересно, трката во канада на крајот беше одлична со доста престигнувања, ме поврати назад во времето. Треба се повеќе возачи со муда како Сена и памет како Алан П.
djidji:
--- Цитат: Sportex на 21 Јуни 2011, 15:49:54 pm ---Омилени шофери ми беа Аиртон Сена и Алан Прост.
Првиот заради храброста која се граничеше со лудост, а вториот заради стрпливоста и мудроста во возењето, што би се рекло возење со УМ.
Ф 1 преносите порано беа како сега Финале на Лига Шампиони или на НБА, толку сум се радувал кога сум ги гледал.
Џиџи и другите постари членови на форумот знаат на што мислам.
Ми беше многу криво кога загина а тркта ја пренесуваа во живо на телевезија и ја гледав.
Уште тогаш мислев а и до ден денс мислам дека откажа нешто во болидот и дека не е можно таков шофер да не изреагира воопшто на кривина како да откажа воланот 100%.
Не се заинтересирав дали има нешто околу исправноста или неисправноста на неговиот болид на таа трка пред се заради бројните шекулации уште од тоа време (тогаш немаше нет) но како и да, навистина возач со невидена храброст.
Им бегаше по цел круг на сите и секој круг најбрз круг...!!!!
Тоа беше Ф 1...ова денес ми е некако без веза ама тоа е!
--- Крај на цитатот ---
:'(
Kalimero Nema Pravda:
--- Цитат: chlink на 21 Јуни 2011, 20:21:12 pm ---Треба се повеќе возачи со муда како Сена и памет како Алан П.
--- Крај на цитатот ---
Мислам дека тоа е спојот ради кој Шумахер успеа. Многумина ке кажат да бе он успеа пошто немаше никој!
Не, јас ке кажам он освојуваше све живо и диво пошто се трудеше и даваше 101% а за тоа сведочи и Рос Браун. И Мурај Вакер долгогодишниот коментатор во Ф1 вели Шумахер е најголемиот возач на сите времиња или најбрзиот како сакате бидејќи за разлика од Сена кој постојано сакаше да е во тим кој е најбрз Шумахер во 96 прифатил понуда од Ферари кои тогаш биле на средината од колоната. И сепак во изминативе 10 години Шумахер од Ферари направи легенда за која сонуваат сите барем еднаш да седнат и да ја возат. Претходно не знам баш дали било така и сите сањале за Ферари! Како и да е самиот факт дека Шумахер има 1 помалку победа од Сена и Прост заедно говори многу. Ке напоменам уште еднаш, Сена го респектирам за неговата безрезервна посветеност на Ф1 неговиот брилијантен ум и начин на кој ја гледал Ф1, неговата опседнатост со тоа како да победи на наредната трка или како да прејде одреден возач! Од тоа сум фасциниран! Како него возач не се рага пак. Хамилтон нешто се труди да го вози неговиот стил и изјави дека му е голем идол а сега и Берни го споредува со Сена.
Chlink:
--- Цитат: duX на 21 Јуни 2011, 21:55:08 pm ---
--- Цитат: chlink на 21 Јуни 2011, 20:21:12 pm ---Треба се повеќе возачи со муда како Сена и памет како Алан П.
--- Крај на цитатот ---
Мислам дека тоа е спојот ради кој Шумахер успеа. Многумина ке кажат да бе он успеа пошто немаше никој!
Не, јас ке кажам он освојуваше све живо и диво пошто се трудеше и даваше 101% а за тоа сведочи и Рос Браун. И Мурај Вакер долгогодишниот коментатор во Ф1 вели Шумахер е најголемиот возач на сите времиња или најбрзиот како сакате бидејќи за разлика од Сена кој постојано сакаше да е во тим кој е најбрз Шумахер во 96 прифатил понуда од Ферари кои тогаш биле на средината од колоната. И сепак во изминативе 10 години Шумахер од Ферари направи легенда за која сонуваат сите барем еднаш да седнат и да ја возат. Претходно не знам баш дали било така и сите сањале за Ферари! Како и да е самиот факт дека Шумахер има 1 помалку победа од Сена и Прост заедно говори многу. Ке напоменам уште еднаш, Сена го респектирам за неговата безрезервна посветеност на Ф1 неговиот брилијантен ум и начин на кој ја гледал Ф1, неговата опседнатост со тоа како да победи на наредната трка или како да прејде одреден возач! Од тоа сум фасциниран! Како него возач не се рага пак. Хамилтон нешто се труди да го вози неговиот стил и изјави дека му е голем идол а сега и Берни го споредува со Сена.
--- Крај на цитатот ---
Ништо од Хамилтон, секоја втора трка се откажува, од разноразни причини. Не ни може многу многу притисок да изржи, Ветел ветува многу со оглед на тоа што е многу млад, иначе на прошлава трка се покажа дека не е подлежен на притисок.
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија